Θεσσαλονίκης 68

Ωραιοκαστρο

Τηλέφωνο

2310 80 9265

Email

info@aplastics.gr

Χειρουργική Άκρας Χείρας

Οι χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι οι πιο εξελιγμένες

Χρειάζεστε τις υπηρεσίες μας;

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το μούδιασμα και των χεριών και των δαχτύλων είναι τα κλασικά συμπτώματα του συνδρόμου καρπιαίου.
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να απελευθερώσουμε το συμπιεσμένο νεύρο (μέσο νεύρο) στο ύψος της παλάμης του χεριού. Ο στόχος είναι να εξαλείψουμε γρήγορα τον πόνο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονικά το χέρι σας. Η αρχή αυτών των τεχνικών είναι η διατομή του καρπιαίου σωλήνα, κόβοντας τελείως τον ανελαστικό υμένα που περιορίζει το εξωτερικό του μέρος (εγκάρσιος σύνδεσμος του καρπού).

Αφαιρούνται μερικά χιλιοστά του συνδέσμου, με μια τομή φυσικά λίγο μεγαλύτερη. Ο χειρουργός σας μπορεί να αποφασίσει επιπλέον να αφαιρέσει το σωλήνα που περικλείει τους τένοντες (έλυτρο). Η επέμβαση (αφαίρεση ελύτρου) είναι πιο σοβαρή, για αυτό πραγματοποιείται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητη.
Image

Χειρουργική μέσου, ωλενίου και κερκιδικού νεύρου

Image
Τα αποτελέσματα εδώ είναι άμεσα και η αποθεραπεία περίπου 10 ημέρες.
Το ωλένιο νεύρο είναι υπεύθυνο για την αισθητικότητα του παράμεσου του μικρού δακτύλου, καθώς και για την ακριβή κινητικότητα όλων των δακτύλων../Το πλεονέκτημα της ενδοσκοπικής επέμβασης είναι η άμεση αποκατάσταση και η μη τραυματική προσέγγιση του νεύρου, το οποίο αποσυμπιέζεται σε ένα μήκος περίπου 40 εκατοστών. 
Κατά την κλασική αποσυμπίεση του ωλένιου νεύρου διενεργείται συνήθως τομή περίπου 10-15 εκατοστών , γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη πρόκληση εσωτερικών και εξωτερικών ουλών και καθιστά απαραίτητη την ακινητοποίηση με γύψο. Η επέμβαση αυτή γίνεται από εμάς εξαιρετικά σπάνια, και κυρίως σε περιπτώσεις προηγούμενου χειρουργείου.

Νόσος Ν. Dupuytren

Η νόσος του Dupuytren αποτελεί μια πάχυνση ενός στρώματος ινώδους (συνδετικού) ιστού κάτω από το δέρμα στην παλάμη και τα δάκτυλα.
Η χειρουργική αντιμετώπιση ενδείκνυται όταν ο ιατρός επιβεβαιώσει με την πάροδο του χρόνου ότι η νόσος εξελίσσεται. Είναι καλό να μην γίνεται πολύ πρώιμα η χειρουργική αντιμετώπιση.

Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί τμηματικά σε διάφορα σημεία του χεριού και να απαιτηθούν περισσότερες της μίας επεμβάσεις. Πρέπει όμως η αντιμετώπιση να γίνει πριν την μεγάλη σύγκαμψη των δακτύλων, γιατί αυτό δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο χειρουργείο και επιμήκυνση της αποκατάστασης. Το χειρουργείο πραγματοποιείται με γενική ή περιοχική ή τοπική αναισθησία ανάλογα με την βλάβη. Χρησιμοποιείται ίσχαιμος περίδεση και η διάρκειά του είναι ανάλογη της βλάβης.

Η χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου Dupuytren περιλαμβάνει την διάσπαση και απομάκρυνση των πεπαχυσμένων χορδών και όζων ώστε να αποκατασταθεί η κίνηση των δακτύλων.
Image

Η νόσος Ν..De Quervain

Image
Το σύνδρομο De Quervain είναι μια από τις συχνότερες επώδυνες παθολογίας στο χέρι.
Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία. Η τομή συνήθως επιλέγεται να είναι εγκάρσια, καθώς προσφέρει ιδιαίτερα καλό κοσμητικό αποτέλεσμα. Ο στόχος της επέμβασης είναι να ανοιχτεί το 1ο ραχιαίο διαμέρισμα και να αναιρεθεί η δυσκολία κίνησης των τενόντων, ενώ σχεδόν πάντα απαιτείται καθαρισμός αυτών από το φλεγμένον έλυτρο. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη προφύλαξη του επιπολής κλάδου του κερκιδικού νεύρου, ενός αισθητικού νευρικού στελέχους της περιοχής, καθώς ο τραυματισμός είναι δυνατόν να οδηγήσει σε επώδυνο νεύρωμα και σοβαρή λειτουργική ανεπάρκεια.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας 2310 80 9265

Follow Us on instagram

Τηλεφωνο

2310 80 9265

follow us

Θα μας βρειτε

Θεσσαλονίκης 68,
Ωραιόκαστρο 570 13
Θεσσαλονίκη

Επικοινωνηστε

231 080 9265
info@aplastics.gr

ωραριο λειτουργιας

Δευτερά - Παρασκευή
09:00 - 21:00
Image