Θεσσαλονίκης 68

Ωραιοκαστρο

Τηλέφωνο

2310 80 9265

Email

info@aplastics.gr

Χειρουργικές Επεμβάσεις Στήθους

Αυτο που ονειρεύεται κάθε γυναίκα

Χρειάζεστε τις υπηρεσίες μας;

Αυξητική μαστών

Η εγχείρηση διενεργείται με γενική αναισθησία με κινητοποίηση ακόμα και την ίδια μέρα.
Ενδείκνυται σε υποπλασία μαστών ή ανισομαστία και η πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Οι συνηθέστερες περιοχές από όπου γίνεται η τοποθέτηση των ενθεμάτων είναι η υπομάστια πτυχή ή γύρω από τη θηλή. Το ένθεμα έχει διάφορα μεγέθη, υφή και σχήμα και εξατομικεύεται ως αποτέλεσμα μετρήσεων και επιθυμίας της ασθενούς. Η θέση του ενθέματος μπορεί να είναι είτε υπομαζικά (κάτω από το μαζικό αδένα) ή υπομυϊκά (κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ).

Αύξηση του όγκου των μαστών μπορεί να επιτευχθεί και με την έγχυση λίπους ύστερα από λήψη του από την ίδια την ασθενή με λιποαναρρόφηση. Για την αποκατάσταση απαιτείται από την ασθενή η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 3 μήνες. Ο πόνος μετεγχειρητικά είναι ήπιος και ελέγχεται με τα κατάλληλα παυσίπονα.
Image

Ανόρθωση μαστών

Image
Για την αποκατάσταση απαιτείται από την ασθενή η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 3 μήνες.
Η ανόρθωση ή μαστοπηξία αφορά πτωτικό στήθος όπου με κατάλληλες τεχνικές αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και καθηλώνεται ο μαζικός αδένας στο επιθυμητό σημείο. Ενδείκνυται σε γυναίκες που έχουν χάσει τον όγκο των μαστών ιδιαίτερα μετά από θηλασμό. Μπορεί να συνδυαστεί και με την αύξηση του μεγέθους των μαστών. Ο τρόπος ανόρθωσης εξαρτάται από το μέγεθος του μαστού. Ενημερωθείτε με μία συμβουλευτική επίσκεψη στο ιατρείο μας για την τεχνική που ταιριάζει σε εσάς και το κόστος της επέμβασης.

Μειωτική μαστών

Η εγχείρηση διενεργείται με γενική αναισθησία και διαρκεί 3 ώρες.
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ασθενών που παραπονούνται για το μεγάλο μέγεθος των μαστών τους που συχνά έχει ως συνέπεια άλγος στην πλάτη και δυσκολία στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ακόμα και στην εύρεση κατάλληλων ενδυμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις μεγαλομαστίας ή γιγαντομαστίας προτείνεται η μείωση του μεγέθους των μαστών που περιλαμβάνει συνδυασμό αφαίρεσης δέρματος, λιπώδους ιστού και μαζικού αδένα.

Με συγκεκριμένες τεχνικές επιτυγχάνεται και η μείωση του όγκου και η ταυτόχρονη ανόρθωση των μαστών. Οι τομές τοποθετούνται γύρω και κάτω από τη θηλή καθώς και στην υπομάστια αύλακα. Για την αποκατάσταση απαιτείται από την ασθενή η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 3 μήνες.
Image

Αποκατάσταση σωληνωτών μαστων

Image
Η δυσμορφία είναι συνήθως συγγενούς αιτιολογίας και μπορεί να αφορά είτε τον ένα, είτε αμφότερους τους μαστούς.
Η διόρθωση των σωληνωτών μαστών είναι μια σύνθετη επέμβαση που μπορεί να περιλαμβάνει τη μείωση της διαμέτρου της θηλαίας άλου, τη διχοτόμηση των συμφύσεων εντός του μαστού, το χαμήλωμα της υπομαστίου πτυχής και πιθανότατα τη χρήση ενθεμάτων για την αύξηση του όγκου του μαστού και την ανάπλαση του επιθυμητού του σχήματος.

Μετεγχειρητικά η ασθενής φέρει αθλητικού τύπου στηθόδεσμο (‘sports- bra’) για περίπου έναν μήνα.

Αποκατάσταση ασυμμετρίας

Η εγχείρηση διενεργείται με γενική αναισθησία και διαρκεί 3 ώρες.
H επιλογή της μεθόδου θα εξαρτηθεί από το μέγεθος και το σχήμα των μαστών σας, και από το αν θέλετε να διορθώσετε τον έναν ή και τους δυο μαστούς. Εάν το πρόβλημα είναι μόνο θέμα μεγέθους, υπάρχουν τρεις επιλογές:

- Να μεγαλώσει ο μικρότερος μαστός με την προσθήκη ενός Ενθέματος Σιλικόνης ή με τη Μεταφορά Λίπους.
- Σμίκρυνση του μεγαλύτερου μαστού με μια επέμβαση Μειωτικής Μαστών.
- Να εφαρμοστεί η ίδια τεχνική επέμβασης και στους δυο μαστούς (είτε πρόκειται για μια Μειωτική Μαστών είτε για Αυξητική Μαστών)
Image

Αποκατάσταση μαστού μετά μαστεκτομή

Image
αισθητική, επανορθωτική χειρουργική επέµβαση που έχει στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση της ασθενούς που υποβάλλεται σε µαστεκτοµή.
Υπάρχουν κατά βάση δύο τρόποι για να κάνει ένας πλαστικός χειρουργός αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτοτελώς ή σε συνδυασμό και αυτοί είναι:

- αποκατάσταση με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή φυσιολογικού ορού (σε μία ή δύο επεμβάσεις ανάλογα με την περίσταση)
- αποκατάσταση με τη χρήση αυτόλογων ιστών (ιστών από το σώμα της ίδιας της ασθενούς), που γίνεται σε έναν χειρουργικό χρόνο.

Διορθωση γυναικομαστίας σε άντρες

Η γυναικομαστία είναι μια καλοήθης κατάσταση
Γυναικομαστία είναι η υπέρμετρη ανάπτυξη του μαζικού αδένα πέρα από τα φυσιολογικά όρια. Επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος των εφήβων και των ηλικιωμένων αντρών. Όταν υπάρχει αύξηση μόνο του λιπώδους ιστού με φυσιολογικό μαζικό αδένα αναφέρεται ως ψευδογυναικομαστία. Στο μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται σε διαταραχές των επιπέδων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Σε σημαντικό αριθμό υποστρέφεται αυτόματα μέχρι την ηλικία των 18 χωρίς να χρειαστεί κάποια παρέμβαση.

Στις καταστάσεις ευθύνεται κάποιο άλλος παράγοντας όπως παχυσαρκία, φάρμακευτική αγωγή ή ακόμα και μία νεοπλασία πρέπει να αντιμετωπιστεί πρώτα το αίτιο που την προκαλεί. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τις κατάλληλες τεχνικές όπως είναι η λιποαναρρόφηση ή μερική εκτομή του μαζικού αδένα.

Η χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία. Για την αποκατάσταση απαιτείται από την ασθενή η χρήση πιεστικού γιλέκου για περίπου 3 μήνες. Ο πόνος μετεγχειρητικά είναι ήπιος που ελέγχεται με τα κατάλληλα παυσίπονα.
Image

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας 2310 80 9265

Follow Us on instagram

Τηλεφωνο

2310 80 9265

follow us

Θα μας βρειτε

Θεσσαλονίκης 68,
Ωραιόκαστρο 570 13
Θεσσαλονίκη

Επικοινωνηστε

231 080 9265
info@aplastics.gr

ωραριο λειτουργιας

Δευτερά - Παρασκευή
09:00 - 21:00
Image